Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 9 of 13 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 81 to 90 of 122
  1. #81
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    In Slovenia TMC and GTM26 and GTM36 work.

    When you have installed FW 7.20 go to hidden menu over trip computer

    Go to developer info and press GTM FM Table

    Now in uper left corner press button and in new window press reset

    Go to map view and TMC work (found provider )

  2.    Advertissements


  3. #82
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Milan
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    I tried but I think it's useless mainly because the gtm cable is not detected: in settings, traffic i see "TRAFFIC: enables traffic - traffic receiver cable required". But the cable is plugged in.
    Connecting the usb the garmin detects the power source (coming from the 12V car adapter) but not the gmt. plugging or unplugging the gmt cable doesn't change anything.
    I tried to restore the original 140.bin, no improvements.
    In the hidden menu I've seen the FML number, I hope this is good news.

  4. #83
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    Create backup of your Remotesw folder and trafficprovider.xml from your .System folder and extract rar in .System folder and try if GTM will work

    http://www26.zippyshare.com/v/58948169/file.html

    Try downgrade FW to 6.60 maybe then will GTM work like before.
    Create backup of region 139 and 140 and we will compare to 139 and 140 from working nuvi 2495.

    p.s.
    Anybody have nuvi 2495 with working GTM reciver and can share region 139 and 140?
    Last edited by lolypop000; 21st September 2012 at 11:08.

  5. #84
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Milan
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    [Only registered and activated users can see links. ]
    these are my 139.bin and 140.bin files.
    I tried to replace the files and folder with your file but no luck.
    Downgraded to 6.60 still no results.
    thanks for your help and support.

  6. #85
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    This is original region 139 and 140 or do you create backup now when GTM wont work anymore?

    p.s.
    Do we have on forum some user with working GTM reciver who have nuvi 2495 and can create backup of region 139 and 140?

  7. #86
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Milan
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    I don't have the original 140.bin because the loader didn't make the backup before writing the patched version.
    I saved the original supported_features.html so starting from that I recreated the 140 like it was before.
    [Only registered and activated users can see links. ]

    I made the backup of the 139 today, but I never patched it, so I think it's still the original.

  8. #87
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    OK,we must now wait for someone with working GTM reciver to share region 139 and 140 from nuvi 2495 and then we can compare

  9. #88
    Master
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Posts
    203
    Rep Power
    41

    Default

    double check if the trafficprovider.xml is there, as well as checking with the webupdater perhaps the GTM firmware is missing?

  10. #89
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    848

    Default

    @alphaxeon

    You can try with this (tutorial is inside) :

    http://www56.zippyshare.com/v/86199036/file.html

  11. #90
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Milan
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    @bpb:
    I've checked, and trafficprovider.xml was there, and gtm firmware was up to date.

    @lolypop000:
    Then, after deleting the region 41 file, the gtm started working again but:
    after the reboot, the nuvi said it couldn't unlock the maps, so I tried to upgrade them with map updater (from 2013.10 to 2013.20) and maps now are working.
    The problem that I still have is that every time I start up the nuvi, he keeps asking the country and the agreement for the contracts.
    I've changed the MTP and screensaver settings, and the nuvi remembers them, so it's not like at every reboot the device just resets forgetting everything saved.
    Do you want me to post the 2 reg41 files to take a look at the differences?
    fw now is 7.20
    thanks again to everyone for the help
    Last edited by alphaxeon; 23rd September 2012 at 17:39.

 

 
Page 9 of 13 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.