Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Abc
    Age
    26
    Posts
    26
    Rep Power
    0

    Smile [BRILLIANTLY SOLVED] Garmin Nuvi 3760 - Bricked?

    Hello to everybody, today I was reverting back my 3760 to original firmware after the conversion to 3490 using gupdate in pre-boot mode. During the first phase of firmware update, the unit suddently went off and since then is unresponsive. Screen is black and it seems not able to turn on.
    Is there any way to bring it life?

    Regards, Rodrigo
    Last edited by Ballebar; 13th March 2012 at 21:45. Reason: Edited title and changed icon from :( to :)

  2.    Advertissements


  3. #2
    Important User

    aekhong's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Asia
    Posts
    1,216
    Rep Power
    449

    Default

    Bring your 3760 to a dark room and see if the screen is not absolutely black as you think then you have a chance to access preboot mode.
    The area for finger pressing to access preboot is smaller than normal. It is located at left upper Conner. Good luck.
    I am sure you will get it back.
    GPS Lover.
    974c07a6a129e2e0917a011314c2c0bd

  4. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Abc
    Age
    26
    Posts
    26
    Rep Power
    0

    Default

    Aeshong, you're a genius. I was able to see display retro-illumination light on the display in a dark room and turn it on and off.
    I also succeded in getting in pre-boot mode (SYSTEM displayed in the mid of screen). However, updater isn't able to install the firmware by displaying the following message:

    The GARMIN device is not responding. Please ensure the following and try again:
    1. The GARMIN device's Interface is set to Garmin or Host mode
    2. The cable is connected to the correct serial port
    3. The GARMIN device is turned on
    Garmin device displays "Loading..." and doesn't exit pre-boot mode even when I release the finger from upper left position.

    FYI, I cleared non vol stat after performing the first, unlucky 3760 fw installation. I suspect that it reverted MTP mode to Auto and I didn't modify it to storage afterward.

    Any idea how to progress?

    Regards, Rodrigo
    Last edited by rodrigos; 12th March 2012 at 11:31.

  5. #4
    Important User

    aekhong's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Asia
    Posts
    1,216
    Rep Power
    449

    Default

    Just flash it again for second time. (to flash with original 37xx firmware)
    Normally, 34xx will get "system software missing" message when flash it back with 37xx firmware and just force power off then power on and we will get 37xx back.
    GPS Lover.
    974c07a6a129e2e0917a011314c2c0bd

  6. #5
    GPSPower Helper

    dasilvarsa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Global
    Posts
    1,160
    Rep Power
    351

    Default

    Have you tried to reflash 3490 FW ?

  7. #6
    Important User

    aekhong's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Asia
    Posts
    1,216
    Rep Power
    449

    Default

    Quote Originally Posted by dasilvarsa View Post
    Have you tried to reflash 3490 FW ?
    Yes, if you can't go back to 37xx , you can flash with 34xx fw.
    Then you have more time to recheck what's wrong.
    GPS Lover.
    974c07a6a129e2e0917a011314c2c0bd

  8. #7
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Abc
    Age
    26
    Posts
    26
    Rep Power
    0

    Default

    It seems that updater isn't able to communicate with the unit. In pre-boot mode, updater recognizes the unit connected through usb but firwmare upload doesn't start and "The GARMIN device is not responding..." message is displayed.

    Not sure how to proceed from that point!

    Regards, Rodrigo :Animated102:

  9. #8
    Important User
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Somewhere over the Rainbow
    Posts
    347
    Rep Power
    44

    Default

    Quote Originally Posted by rodrigos View Post
    It seems that updater isn't able to communicate with the unit. In pre-boot mode, updater recognizes the unit connected through usb but firwmare upload doesn't start and "The GARMIN device is not responding..." message is displayed.
    Not sure how to proceed from that point!
    Make sure you are not running Lifetime updater program in the background.

  10. #9
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Abc
    Age
    26
    Posts
    26
    Rep Power
    0

    Default

    Voyager, thanks for the input. Lifetime updater is not running (unfortunately )

  11. #10
    GPSPower Helper

    dasilvarsa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Global
    Posts
    1,160
    Rep Power
    351

    Default

    Long Shot
    Have you tried another computer ?

 

 
Page 1 of 4 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.