Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 32 of 45 FirstFirst ... 22303132333442 ... LastLast
Results 311 to 320 of 441
  1. #311
    Member +
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    east coast
    Age
    64
    Posts
    77
    Rep Power
    0

    Default

    Help I think I bricked it.

    Was playing with the firmware, was using the boot.bin and appeared to have bricked the nav.
    Had been working on modifying the firmware nag screen for about a week. Had tried many changes
    to find were I needed to be in the program without incidence until the last try.
    After releasing the reset button with a new change screen went blank. Did not show boot screen
    did not show loading from card.

    Have tried disconnecting battery for 1/2 hr. have tried resetting with gupdate.gcd V4.50, and without card.
    No luck.

    Any ideas, any suggestions ?

  2.    Advertissements


  3. #312
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,035
    Rep Power
    601

    Default

    jinxxxxxx
    So you were using boot.bin for running patched fw_all.bin as suggested [Only registered and activated users can see links. ], right?
    Was it the first time that a patched firmware didn't execute normally? Or have your patched firmwares crashed previously?
    Have you tried flashing GCD files as suggested [Only registered and activated users can see links. ]?

    Can you upload the GCD file that killed your device?
    Last edited by kunix; 28th May 2013 at 14:11.

  4. #313
    Member +
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    east coast
    Age
    64
    Posts
    77
    Rep Power
    0

    Default

    Yes I was doing it per your instructions. Have not tried Neils way yet.
    Had a few tries were the patched firmware did not execute normally.
    Always booted normally after turning the ign off and then back on.
    Had a few times were it would bring up the Nag screen and then reboot
    or go into a reload from card. But always until this time rebooted normally.

  5. #314
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,035
    Rep Power
    601

    Default

    You say that your device didn't show "show loading from card" when loading the latest patched firmware.
    So maybe it wasn't loaded at all? Was your device working before your trying to load the patched firmware?
    It's possible that it's a hardware problem.

  6. #315
    Member +
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    east coast
    Age
    64
    Posts
    77
    Rep Power
    0

    Default

    Tried Neils method no luck. The display is a gray/brown it never shows the hold command.
    When the ign is turned on the display does a quick flash and then gray/brown.

  7. #316
    Member +
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    east coast
    Age
    64
    Posts
    77
    Rep Power
    0

    Default

    Sorry my fault. Everything was OK until last patch attempt. Sorry but I don't remember if it said Loading card before it crashed.

  8. #317
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,035
    Rep Power
    601

    Default

    I can't help much until you are able to initiate GUPDATE.GCD flashing. Then we could flash some regions from a healthy device (including NV).
    An alternate solution would be to unsolder the flash chip and write the dump of a healthy device to it.
    It looks like flashing patched firmwares isn't that harmless if you don't have a normal pre-boot mode.

  9. #318
    Member +
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    east coast
    Age
    64
    Posts
    77
    Rep Power
    0

    Default

    Have to leave for a couple of hours. If I can get to the Loading from card I believe I will be OK. I have tried to install a good copy of gupdate.gcd v4.50.

  10. #319
    Member +
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    east coast
    Age
    64
    Posts
    77
    Rep Power
    0

    Default

    Kunix

    Thank you again for your help but after a day of trying ordered a new board.

  11. #320
    Navigation software Moderator

    kunix's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    1,035
    Rep Power
    601

    Default

    I'm sorry for your loss.

 

 
Page 32 of 45 FirstFirst ... 22303132333442 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.