Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 4 of 24 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 31 to 40 of 239
  1. #31
    Member +
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    russia
    Age
    33
    Posts
    32
    Rep Power
    7

    Default

    Spoiler: ImgTool v1.7.10
    https://sites.google.com/site/sherco40/imgtool

  2.    Advertissements


  3. #32
    Important User

    Roger's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Browsing ...
    Posts
    1,173
    Rep Power
    1073

    Default

    @ raiyu

    Need version 1.7.16 beta or greater
    Last edited by catymag; 22nd January 2014 at 12:04.

  4. #33
    Master Evgen501's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Russia, Krasnoyarsk
    Posts
    63
    Rep Power
    91

    Default

    Quote Originally Posted by p1ppo View Post
    are there any torrentfiles of the mapsource version ?
    Spoiler: Magnet URL (IMG Lock + IMG Unlock + MapSource + Addition Files
    [Only registered and activated users can see links. ]

  5. #34
    Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Ireland
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by VW2 View Post
    I downloaded 2 x the locked versions for mapinstall from post 1 (Monterra) and also 1x the 8 files from Pietu from post 2.
    In all cases I got the same error as shown in post 14; moving the MDR folder into the main directory did solve the problem and
    I could install the locked version for Mapsource.
    Unlocking went fine with the Jetmouse keygenerator and allows the Europe CN 2014.40 NT to be seen without problems in Mapsource and in Basecamp.

    But that's not the real problem
    When I try to select the regions in Mapsource for transfer to my Garmin unit, I immediately get and an error, and Mapsource gets stuck; only an taskmanager instruction to end the program helps.

    Using the latest patched version of Mapinstall (4.04) does not show the map in Mapinstall; although I can see older installed maps.

    Reading through [Only registered and activated users can see links. ] and specific post 29 from Pietu:
    I re-installed Mapinstall and replaced the Mapinstall.exe with the patched exe file .
    I did add all unlock codes of my maps in an ucx-file and placed them in the folder where the maps are located (c:\ProgramData\Garmin\Maps) but did does not work either.

    What Am I doing wrong, or did Garmin plug the holes in their software so we can not use the old tricks anymore?
    Had the same crashes, it is not Mapsource that's the problem, check where the maps have been installed. Mapsource will give you the directory path , click Utilities, Manage Map Products
    Path I have quoted below is Windows 7, yours may be different

    I found that the folder CNEuroNT_2014_mdr was placed in the C:/Program Data/Garmin/Maps folder where it should be inside the C:/Program Data/Garmin/Maps/City Navigator Europe NT 2014.400.gmap folder.
    Once I placed it inside the City Navigator Europe NT 2014.40.gmap folder there were no more crashes and I was able to select maps and transfer to my device.

  6. #35
    Important User
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    France
    Posts
    373
    Rep Power
    251

    Default

    I have released version 1.8.0 of ImgTool.
    You can download it on my web page :
    Spoiler: ImgTool 1.8.0
    [Only registered and activated users can see links. ]


    Main changes:
    - support of JCV files : ImgTool can display the bitmaps (Raster Junction View and SVG Junction View), change the MapID and show some other details.
    (JCV files can be associated to ImgTool)
    - correction of a bug in "Batch processing : img files" : up to 2500 maps can be opened in one time; to go further, use the command "Add img files" ...
    - Slovenian language file added
    - some other bugs fixed


    So you can see the differences between the two versions of the JCV file
    Last edited by Pungente; 23rd January 2014 at 03:37.

  7. #36
    Navigation software expert

    Giomen's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Suomi-Russia
    Age
    49
    Posts
    2,579
    Rep Power
    589

    Default

    Thank sherco40 for greatest job! You have added really useful and powerful feature. But a hot spot that it is truly unique!!!
    Love your wife? Buy yourself a GPS for answering to her favorite question: "Dear, where are you?".

  8. #37
    Member + zakon's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Slovenia
    Age
    47
    Posts
    60
    Rep Power
    35

    Default

    If send map with MS where is problem. I always send whit MS, and I have no problems.

  9. #38
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    None
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by zakon View Post
    If send map with MS where is problem. I always send whit MS, and I have no problems.
    During the installation in Mapsource of the 2014.40 version, the CNEuroNT2014_40_mdr folder has to be placed in the same MAIN folder as the where msi-file is located to be able to install the map in Mapsource.
    When you are downloading it, it's location is in the folder City Navigator Europe NT 2014.40.gmap.
    Your download can f.i. be on another drive D, E etc

    The msi will then correctly install the map in Mapsource; however when you THEN want to transfer the 2014.40 map (via Mapsource, not via Mapinstall) onto your gps Mapsource crashes.
    To avoid crashes you must again copy the CNEuroNT2014_40_mdr folder in the location where Mapsource installed your map : c:\ProgramData\maps\City Navigator Europe NT 2014.40.gmap for windows7 or windows 8.

    Stating twice that you have no problems, does not bring anything to this topic; it only beefs up the amount of postings you've placed

  10. #39
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,399
    Rep Power
    1434

    Default

    @VW2
    That's fair comment if the correct interpretation of zakon's posts is that he's not having problems installing in MapSource because of using that workaround, but i think he means he's not having problems using an image in his unit which has been generated by MS, and he's asking what are the reported problems with images made with MS. If so, the short answer is MS is old and unsupported and simply does not handle large modern NT gmap folders very well. Those are meant to be used with BaseCamp & MapInstall exclusively for image compilation. There are differences in the way that MS & MI compile images, which can be seen in the resultant slight size differences to put it in the simplest terms. Any further in-depth examination of this 'problem' is off-topic however, and users need to simply forget using MS for compiling images of modern NT maps and just use MI instead. That advice is coming from me as a user who would prefer to keep using MS over MI. The problems may never surface or they may crash your unit during peak-hour in some large foreign city.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  11. #40
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Europe
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    hey guys!
    thanks for you hard work!! i really appreciate it!

    Here's the thing:
    I created an image with mapinstall (Macintosh version) and copied it on the SD-card(Garmin folder). But the map doesn't show up in basecamp?!? So i made some research an nailed it down to "setting the MS (Mapsource) flag"?? with gmaptool!! is this the right solution?

    gmaptool - tab WRITE - "check" set version in header - MS "0" - save with "write selected"???

    thx in advance!

 

 
Page 4 of 24 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.