Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 61 to 70 of 102
  1. #61
    Navigation software expert

    Giomen's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Suomi-Russia
    Age
    49
    Posts
    2,579
    Rep Power
    589

    Default

    Quote Originally Posted by Tigertrader View Post
    while I can put the gps into "demo" mode, I can't find how to reposition it. The Oregon software is very unintuitive.

    Still no idea about the 3D data though?
    Read tutorial for beginners on the first:
    http://garminoregon.wikispaces.com/Navigation+and+Routes#FAQ-NR3.) Can I simulate driving a route on my Oregon?

    There is no any DEM data for 3D mode on this maps. I think there is no any DEM data for 3D on Gmapdem.img too. Only TOPO series maps contains detailed DEM data for 3D mode on hendhelder.
    Love your wife? Buy yourself a GPS for answering to her favorite question: "Dear, where are you?".

  2.    Advertissements


  3. #62
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Lille - France
    Age
    51
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hello,

    I have installed Full Europe coverage.

    In Mapsource, when I try to send maps to device (create gmapsupp.img), it fails and I get a error message "MDR_TRIM_ADDR.CXX-4014-6.16.3.0" !!!

    Any help ???

    Thanks

  4. #63
    Important User

    Roger's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Browsing ...
    Posts
    1,173
    Rep Power
    1073

    Default

    @[Only registered and activated users can see links. ]

    Meanwhile, check if the folder structure GMAP is equal with the same files





    2cp8954

    Bye,bye

  5. #64
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Lille - France
    Age
    51
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Yes, it is the same structure:

    [Only registered and activated users can see links. ]

  6. #65
    Important User

    Roger's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Browsing ...
    Posts
    1,173
    Rep Power
    1073

    Default

    Re-install the MapSource and re-patched this program (I use the portable version)

    And try to shortcut and install the little map with MapInstall,please

    Bye,bye

  7. #66
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Lille - France
    Age
    51
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    I have already done this... Same result !

  8. #67
    Important User

    Roger's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Browsing ...
    Posts
    1,173
    Rep Power
    1073

    Default

    Sorry...with MapInstall? Same error/risult?


    MMhhh....re-download from post #4....and patched MS,MI and unlocked the folder GMAP with UnLock MapSource.exe
    Last edited by Roger; 16th March 2013 at 14:03.

  9. #68
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,655
    Rep Power
    5332

    Default

    Quote Originally Posted by prenard View Post
    I get a error message "MDR_TRIM_ADDR.CXX-4014-6.16.3.0" !!!

    Any help ???

    Thanks
    You probably have a problematic tile in your map (may be corrupt), I think this one may cause the problem with writing the index.
    Address search index for this region may causes Mapsource not to start and send.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  10. #69
    Member +
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Asia
    Posts
    45
    Rep Power
    13

    Default

    Beginners tutorial explains exactly what I have been doing.
    Did all that but it does not work!

    I select a waypoint in Europe but when I select Go I immediately get an error message:
    "Route Calculation Error: Maps do not have routable roads in this area".
    The GPS does not give me the option to reposition. Really dumb.
    I mean I can't have routable roads for the whole planet loaded.
    At least on my old dumb Garmin I could manually set the location but this piece of *^%$#% is very annoying!

    Well I eventually got it into Automotive test by selecting Recreational! I know, right!~ Unbelievable stupidity! Can't believe some programmer actually got paid to program something this bad!
    Anyway the test function is basically useless because you can only test point to point. You can't (or at least I can't find out how to) test a downloaded Route. Not too clever. Thank goodness for Sygic!

    Anyway, thanks for your help guys. I still just can't get over just how bad the software really is!
    Last edited by Tigertrader; 19th March 2013 at 11:50.

  11. #70
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,412
    Rep Power
    1435

    Default

    @tigertrader
    From the Garmin wiki:

    Follow these steps to simulate driving a route from A to B (you can skip steps 2 and 3 if you want to simulate a route from your current position):

    1. Put the Oregon in demo mode (Setup>System>GPS>Demo Mode)
    2. Select WhereTo?, pick your starting location like a waypoint, POI, etc., and press "Go". Call this point A.
    3. Select "Move to Location" when asked if you want to simulate driving this route.
    4. Select WhereTo? again, pick your destination location and press "Go". Call this point B.
    5. Select "Yes" when asked if you want to simulate driving this route and the Oregon will simulate following the route from A to B.

    Note: Depending on your location and the maps you have loaded you may get an error after step 2) indicating a "Route Calculation Error". If so, you can put the unit in Off road routing mode (Setup>Routing>Guidance Method>Off Road) prior to step 2) and back to On road routing mode after step 2) (Setup>Routing>Guidance Method>On Road For Time) to avoid the issue.

    If you still can't get it to work, please PM me and i'll move these Oregon specific posts to a new thread. This is quite OT in here.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

 

 
Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.