Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 7 of 10 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 61 to 70 of 93
  1. #61
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Europe
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default Map fails in color and display

    I downloaded files from zippyshare several times. Each time I unlocked map twice. Once with FIunlocker and once with GIunlocker. Splitted with GMaptool. In both cases Mapsource (6.13.3 patched)and Basecamp (4.01 patched) do not show color for woods, however horizontal lines and no red but a brownish color for dotted hiking trails. Zooming below 700m provides map details for complete map. Zooming out makes some details not to show on map. Squares of blank area with names once the mouse goes over it. Other maps like latest Topo Germany, Spain, France and Trans alpin all work fine.
    Has anyone any suggestion?

  2.    Advertissements


  3. #62
    Important User


    Join Date
    May 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    597
    Rep Power
    367

    Default

    I am not sure if I understand you correctly, do you see all colors below 700m?

    If you don't see any colors (only horizontal lines for woods) the typ-file is not registered in the registry.
    If you do see colors below 700m it's not a typ-problem but something else.

    - Did you set map-detail to 'High' in Mapsource?
    - Did you try to hit Ctr + G on the keyboard once or twice?

    Your Mapsource version is very old, for modern NT maps with DEM it's better to use v6.16.3
    Last edited by Mapperoni; 2nd September 2012 at 17:21. Reason: Forgot to tell you about the old Mapsource.
    Nüvi 2595 / 60CSx / 62s / Oregon 600

  4. #63
    Master sergio2's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Spain
    Age
    49
    Posts
    345
    Rep Power
    125

    Default

    Hi,

    I splitted as well Topo Austria with gmaptool, but my results are different : map is well displayed either in Mapsource 6.16.3 or in Basecamp 4.0.1.
    The only difference is that in Mapsource I can't see red highlights for trails (like in Montana) whereas I can see them in Basecamp.

  5. #64
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Europe
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Mapperoni, Dergio2
    Thanks both for your input.
    I made one typing error.
    I use Mapsource 6.16.3
    Registry entries where as with other maps.
    Colors green and red dotted also didnot appear below 700m
    I meanwhile resolved the main problems.
    I thought I used latest unlock with GI unlock alternative v6.0.5
    However unlock Map Image from GUA v7.1.6.0 resolved the biggest part of the issue.
    Map now looks good, almost simular to other maps.
    No zooming errors anymore.
    I have same look now like Sergio2.
    No red trails in Mapsource.
    This is different from other maps like Trans Alpin, France Topo v3
    They show red Grande randonnees in both Mapsource and Basecamp
    Germany doesnot show any specific coloured trails.
    All black.
    I still do not understand difference between Mapsource and Basecamp display.
    Thanks

  6. #65
    Important User


    Join Date
    May 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    597
    Rep Power
    367

    Default

    Mapsource is very old and doesn't support Active Routing and changing colors upon activity choice.
    Garmin abandoned Mapsource and replaced it with Basecamp.
    Nüvi 2595 / 60CSx / 62s / Oregon 600

  7. #66
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Europe
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Mapperoni thks.
    I will switch to Basecamp.
    I made one mistake again.
    Germany shows colored trails Basecamp in 2012 map version

  8. #67
    Master

    GPSFranz's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Germany
    Age
    32
    Posts
    78
    Rep Power
    71

    Default

    I have made numerous efforts to change the display behavior of mountain peak (summit) POI icons in Mobile XT 5.00.20w on my HTC Touch Diamond 2 (480 x 800 pixel, Windows Mobile 6.5), to no avail.

    The only way to get the POI icons (and the associated labels) displayed is to search for the mountain peak under 'Where to?' (to create a route to the peak) and then tap the 'checkered flag' route endpoint.
    Then the POI icon (and the associated label) is displayed, and it is displayed independently of the zoom level (i.e., no difference, when I go from the 3 km to the 120 m zoom level).
    This occurs with both, the Transalpin 2012 and the Austria v3 topo maps, and my attempts to influence this behavior by changing the POI's DrawOrder with TYPViewer v4.0.8 had no effect.

    What I am trying to achieve is that the mountain peak POI icons are displayed from a certain zoom level on (ideally from the 300 m level on), so that (when browsing the map in Mobile XT 5.00.20w) I can tap on a peak's POI icon to get its label (usually its name) displayed.
    I expected to achieve this by changing the POI's DrawOrder with TYPViewer v4.0.8 (and then use GmapTool to get the modified TYP into the IMG file).

    Why does changing a POI's DrawOrder not influence its display behavior in the Transalpin 2012 and the Austria v3 topo maps?
    If a POI's DrawOrder does not influence its display behavior (in these topo maps), what does control its display behavior?

    PS: I am posting this in the threads for both topo maps, and in some additional threads (in an attempt to increase the chances that someone with the necessary knowledge will see it).
    Oregon 450 and Mobile XT 5.00.20w on WM 6.5

    Avatar: Yellow-bellied Marmot (Marmota flaviventris - 'Gelbbauch-Murmeltier' in German).

  9. #68
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    world
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    how to load image

    it doesnt work pls help

    how can i extract img file?

  10. #69
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,553
    Rep Power
    5307

    Default

    Quote Originally Posted by tapco View Post
    how to load image

    it doesnt work pls help

    how can i extract img file?
    Read
    [Only registered and activated users can see links. ]
    and please edit instead of making consecutive posts
    Thanks
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  11. #70
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    world
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    how can i extract the img file pls help!!!!!!!!!!!!!!!

 

 
Page 7 of 10 FirstFirst ... 56789 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.