Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 51 to 60 of 93
  1. #51
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Where the fastest come from
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    According to the german garmin forum, more than one db file on an oregon or a montana don`t work.
    The mod has informed the developers about this issue.

  2.    Advertissements


  3. #52
    Important User


    Join Date
    May 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    601
    Rep Power
    368

    Default

    Can you provide us a link to this forum?
    Nüvi 2595 / 60CSx / 62s / Oregon 600

  4. #53
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Where the fastest come from
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    Code:
    Please Login or Register to see the links
    Look at post #5

  5. #54
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    yea, right :)
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Default

    Extensive testing now shows the following for me:

    1. only Transalpine (+SQL) on SD
      • colour highlighting works
      • trail search works
      • this is expected behaviour
    2. only Austria v3 (+SQL) on SD
      • colour highlighting does NOT work
      • trail search works
      • this is NOT expected behaviour
    3. both maps (+both SQL) on SD
      • both enabled
        • colour highlighting works for content of BOTH MAPS
        • trail search only Topo Austria Trails
        • this is expected behaviour for the highlighting and unexpected behaviour for the trail search, but could be explained by a conflict of having two SQL .db files on one card
      • Austria enabled, Transalpine disabled
        • colour highlighting does NOT work
        • trail search only Topo Austria Trails
        • this is NOT expected behaviour for the highlighting
      • Austria disabled, Transalpine enabled
        • colour highlighting works
        • trail search only Topo Austria Trails
        • this is NOT expected behaviour for the highlighting, for trail search see above
    4. both maps (+ ONLY austria SQL) on SD
      • highlighting is EXACTLY the same as with both SQL files
      • trail search is EXACTLY the same as with both SQL files
    5. both maps (+ ONLY transalpine SQL) on SD
      • highlighting is EXACTLY the same as with both SQL files
      • trail search now only for Transalpine
    6. both maps (+ NO SQL FILE) on SD
      • highlighting is EXACTLY the same as with both SQL files
      • no Trails button in search available


    In summary, I found the following things:
    • highlighting has NOTHING to do with the SQL files, they are totally unrelated
    • SQL files are only used for the trail search function
    • the austria SQL file overrides the transalp SQL file
    • you can only use one SQL file on the montana in trail search, how it is determined which one is used I don't yet know, but I'm investigating
    • the topo austria v3 highlighting ONLY works when topo transalpine 2012 is on the same card and enabled as well


    For the SQL file problem, I will look into a possibility of combining the databases in one file and report back once I know more...
    But how do we solve the highlighting problem? Any ideas?

    Since I don't have my original TopoAustria SD Card here right now,

    could anyone confirm if the highlighting works on the original SD

    cause I slowly have a suspicion that this might also not work on the original map.. maybe a bug in the firmware or in the released map?

    For completeness sake, all of this was tested on a Montana 650 with FW 4.20.
    Last edited by MaxDoe; 27th August 2012 at 18:36.

  6. #55
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    yea, right :)
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by federbruch View Post
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    okay, so this shows that two SQL files do not work on the same card, and this will be solved by Garmin. So this problem is done as far as I am concerned.

    Leaves us with a problem that has nothing to do with the SQL files in any way, the highlighting in Topo Austria, which strangely seems to be "activated" by enabling the transalpine topo at the same time.....

  7. #56
    Important User


    Join Date
    May 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    601
    Rep Power
    368

    Default

    Quote Originally Posted by MaxDoe View Post
    • highlighting has NOTHING to do with the SQL files, they are totally unrelated
    Yes, highlighting Trails is a combination of some reserved polyline-definitions in the typ-file and an selected Activity on the GPS.

    Actually this is how Topo Germany 2012 Pro works. Topo France v3 Pro has all trails highlighted permanently and doesn't depend on a chosen activity. Even in Mapsource the marked trails of Topo France can be seen.
    Nüvi 2595 / 60CSx / 62s / Oregon 600

  8. #57
    Master sergio2's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Spain
    Age
    49
    Posts
    345
    Rep Power
    125

    Default

    Hi,

    It's very strange : on my Montana (firmware 4.20), enabling Transalpine topo at the same time does not activate red highlights (hiking profile) on Topo Austria.
    I checked it on the east part of Topo Austria which is not included in Topo Transalpine.
    In Basecamp, I selected a path on the east part of Astria which was displayed on red when hiking profile was activated.
    But on my Montana, no red highlights of the same path occured neither when only Austria was enabled nor when both Austria and Transalpine were.






    |

  9. #58
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    yea, right :)
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Mapperoni View Post
    Yes, highlighting Trails is a combination of some reserved polyline-definitions in the typ-file and an selected Activity on the GPS.

    Actually this is how Topo Germany 2012 Pro works. Topo France v3 Pro has all trails highlighted permanently and doesn't depend on a chosen activity. Even in Mapsource the marked trails of Topo France can be seen.
    This is very interesting. Could it be a different configuration in the typ files of transalp and austria? Could there be a bug that overrides the austria typ configuration based on the typ in transalp?

    If we could just see the corresponding configs in the typ files, we could maybe say more about this, or even provide an updated typ file for the austria map that enables the behavior that we want here - does anyone know how far the research and tool support is developed for the "new" typ files of the 2012 pro maps?

    Quote Originally Posted by sergio2 View Post
    But on my Montana, no red highlights of the same path occured neither when only Austria was enabled nor when both Austria and Transalpine were.
    okay, this is definitely another strange behaviour. maybe it has to do with the order in which it is "read"?
    What are your filenames for the two .img files, what are the file timestamps? in which order does it show the maps in the "select maps" list (the one where you can enable and disable them) - maybe we find a difference there.

  10. #59
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,656
    Rep Power
    5332

    Default

    May be you can ask here
    [Only registered and activated users can see links. ]
    sherco40 can give good infos
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  11. #60
    Important User


    Join Date
    May 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    601
    Rep Power
    368

    Default

    The problem with multiple db files (only one of them gets loaded) still exists with the latest firmware releases dated 29/30 august.
    I checked it myself with v4.40 on my 62s and on forum.garmin.de someone reports the same for the Montana.

    We'll have to wait for Garmin to tackle this problem.
    Nüvi 2595 / 60CSx / 62s / Oregon 600

 

 
Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.