Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 82
  1. #31
    Master Doc_Koordinate's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    N48 E12
    Age
    58
    Posts
    65
    Rep Power
    171

    Default

    pls specify the tile or area - otherwise it's not possible to check...

  2.    Advertissements


  3. #32
    Member +
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Northrhine Westfalia, Bavaria, Netherlands
    Posts
    52
    Rep Power
    0

    Default

    hi, i don't know how to identify the tile ID or the IMG.number - it is the tile in NorthRhine Westfalia, in the Eifel, near Dueren, West of Kreuzau, around Wehebach Talsperre - hope that helps - thxs !

  4. #33
    Member +
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Northrhine Westfalia, Bavaria, Netherlands
    Posts
    52
    Rep Power
    0

    Default

    i did some testing - when i transfer the tile to SD with MapSource (only the tile, not all the map) it will show in 62St; when i transfer the whole map to SD with MapInstaller, BaseCamp or MapSource the map will show but not the tile; i don't understand why ... - cananyone in the forum maybe help me ? as fallback i switched to Germany V3 (tile working well) but this cannot be the solution - thxs for any qualified reply ;-)

  5. #34
    Navigation software expert

    Giomen's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Suomi-Russia
    Age
    49
    Posts
    2,579
    Rep Power
    589

    Default

    Check in mapsource - may be map have a overlap with other map?
    Love your wife? Buy yourself a GPS for answering to her favorite question: "Dear, where are you?".

  6. #35
    Member +
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Northrhine Westfalia, Bavaria, Netherlands
    Posts
    52
    Rep Power
    0

    Default

    nope - only Topo Germany 2012 installed on SD - but i did a trick which worked : i copied the tile via MS to SD as separate gmapsupp.img in addition to the Topo Deu 2012 .IMG; it worked somehow; i still do not see the logic or the root cause and would like to understand ... - would anybody know what the reason for not showing a tile could be ? thxs

  7. #36
    Master bommelb's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    EU
    Posts
    234
    Rep Power
    103

    Default

    I put the img-file of topo Germany 2012-Entire Country, on my Oregon300, including the sql-map with de db-file (although my Oregon doesn't work with Activerouting) and I have no problems with viewing the map in the surrounding Düren/Kreuzau on my gps.
    I will try to make a img-file from Mapsource (from the gmap-version) and see what is happening than on my gps. I let You know.
    (By the way, that area is near the Belgium border and Topo Germany stops at the border, so the map also stops there )

    Maybe You can also use [Only registered and activated users can see links. ] to see if there is a problem with the map on your gps. The program gives you information on detected (possible) problems and gives you information of the map Coverage (gives you a map with the segment coverage show).

    @complement: I made a gmapsupp.img for the whole topomap with Mapsource from the gmap-installation. Viewing on my gps gives no problems for the area in Düren/Kreuzau.
    Reading the img in JDM gives me "no problems" and for that area the following maptiles:
    02819421: Geilenkirchen
    02819422: Duren
    02819447: Aachen
    02819448: Zulpich

    You must see them in het submap Product1 of the gmap-installation.

    Maybe there are some tiles corrupt on your PC and You can trie to unpack/install the download again or download again.
    Last edited by bommelb; 11th August 2012 at 14:10. Reason: text and complement

  8. #37
    Member +
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Northrhine Westfalia, Bavaria, Netherlands
    Posts
    52
    Rep Power
    0

    Default

    @bommelb - thxs a lot for your suggestions, i will check - in the meanwhile i deleted the recreational map europe from my 62st (i don't need it anyhow) and loaded the Topo Deu 2012 into the 62st main memory - guess what - the tile shows up ;-) - i think that will work now AND it gives me free space on the 8GB SD card (yes, the 62st works with 8GB !) to put the rest of europe TOPO maps on it - happy now ^-^

  9. #38
    Member +
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Northrhine Westfalia, Bavaria, Netherlands
    Posts
    52
    Rep Power
    0

    Default

    i found it out - map conflicts between Topo Benelux and Topo DEU 2012 - Giomen was right - thxs for all your great support - my little contribution to the Forum could be that Oergon and 62St work with 8GB SD and not only with 4GB SD as stated in the GPS Systems part of the Forum - ;-)

  10. #39
    Master bommelb's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    EU
    Posts
    234
    Rep Power
    103

    Default

    Okee, thats some new information. Also Topomap Benelux active in your gps. Always have 1 (one) map active in your gps in combinaition with the Basemap. Otherwise you have problems with mapviewing and routing ! Although topomap Benelux has a drawpriority=24 and topo Germany=30 (higher) there are problems when both maps are activated in your gps.

    Other issue: deleting recreational map: I hope You made a backup ! Why buying the sT version and then deleting I'm wondering. The recreational map is not routable but has very good DEM (elevation) information in the map. So if you have other (topo) maps in your gps and these maps has no DEM, you can use the DEM-information from the Recreationalmap. I suggest you keep the recreational on the gps.

  11. #40
    Member +
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Northrhine Westfalia, Bavaria, Netherlands
    Posts
    52
    Rep Power
    0

    Default

    hi bommelb - i have all of europe covered with topo maps and for mountainbiking the recreational map is not worth much, for which reason i deleted it - yes, i have a backup and thxs for the hint
    wrt to several maps active at same time: if you do MTB tours e.g in the Eifel or around Sothern Bavaria alps, you touch several contries (e.g Germany, Netherlands or Austria, Switzerland) and you don't want to switch maps all the time -> much more convenient to have them active and do the riding - i never encounteres issues before, this BeNeLux/DEU is the first time i saw such a behaviour (and only on 1 tile) - i believe Garmin has an issue here and i hope the rectify it in one of the next version - thxs !

 

 
Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.