Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 51 to 60 of 79
  1. #51
    Master spijun's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    SA
    Posts
    479
    Rep Power
    330

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    Cityxplorer North America and Cityxplorer Europa have never been released by Garmin.
    I know I wrote in post # 46 but may have information
    Enjoy life

  2.    Advertissements


  3. #52
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Philadelphia, PA
    Posts
    118
    Rep Power
    40

    Default

    I would like to report back that now my nuvi 3450 also see CXNA 2013.10 and map 2013.20 in the Map Info. How I got to it works? I had to create 2013.20 map from mapsource. I cannot use pre-made unlock img that was download from [Only registered and activated users can see links. ]. I place CXNA 2013.10 in X:\Garmin\Map --> CXNA.img & CXNA.unl

    Now it's work..
    ===========================================
    Nuvi 3450, SW v7.60
    City Navigator North America NT 2013.20 & CityXplorer North America 2013.10
    Enabled all features except Bluetooth & Voice Command

  4. #53
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    First post here. Fantastic forum! I would like to confirm if CXNA 2013.10 is NOT compatible with CNNA 2013.20 via lifetime updater.

    I upgraded my 2950LMT to the latest software and map to CNNA 2013.20. I loaded up CXNA 2013.10 and tried both full and small version. All I got for navigation options are "Drive" and "Walk". Finally I decided to download CNNA 2013.10 and replace the gmapprom.img file in the ".System" folder on Garmin. Now it works and I got the "Public Transit" option after I click "GO" button.

    Right now, the voice command is not working for "Find place", "Find address" and "Find intersection". It can be fixed by switching gmapprom.img file to 2013.20 version. I haven't test if the junction view still works with 2013.10. What other files do I need to fully use the 2013.10 version? Or is it possible to revert back the updater to older version?

    I am a long time user of StreetPilot 2720 (can hardly believe I paid $600+ for it and that was a good price). The new Nuvi is amazing. A lot is changed and this is a great place to get all the info. Thank you all!

  5. #54
    Member clovis2's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Blumenau - Santa Catarina - Brazil
    Age
    61
    Posts
    20
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    I tested these maps yesterday in 34xx and in 1200 with a route in New york and in Atlanta and it worked, anyway now I made a test in my 34xx, with small NA CX coz I left loaded full CNA 2013.10 in it -
    In simulation , in Miami, asking for a pedestrian route with public transports.

    Tested full NA CX in my Nuvi again in Miami, removed CN map, loaded Full CX, it shows in my maps list and it works fine
    Catimag, I have a 3490 and accordig your comments, to see FullCXNA 2013.10 installed in sd\Map, I must remove CNNANT 2013.20 (gmapprom.img) from .system installed in the internal memory. Is it right? I ask you, because I have the original CNNANT 2013.20 in .system internal memory and FullCXNA 2013.10.img and .unl in sd\Map, but I can't see CityXplorer in index. What can be done to set right this problem, without remove gmapprom.img from internal memory, and FullCXNA can work well?

    Thanks in advance.

  6. #55
    Member + paramas's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Mars
    Age
    32
    Posts
    55
    Rep Power
    38

    Default

    Hi clovis,
    full CX can work with or without CNA and with different CNA version. It's small CX needs the same CN version in nuvi to work.
    You can leave your 2013.20 gmapprom.img in internal memory and load full 2013.10 CX in sd along its .unl made for FID 800

  7. #56
    Important User

    Roger's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Browsing ...
    Posts
    1,172
    Rep Power
    1073

    Default

    From post #1
    This file ,added to your CityNavigator North America 2012.30, will allow you to use pedestrians features and public transports in every big city in NA.
    I tested.......work in progress

    Bye,bye
    Last edited by Roger; 8th September 2012 at 08:04.

  8. #57
    Member clovis2's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Blumenau - Santa Catarina - Brazil
    Age
    61
    Posts
    20
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by paramas View Post
    Hi clovis,
    full CX can work with or without CNA and with different CNA version. It's small CX needs the same CN version in nuvi to work.
    You can leave your 2013.20 gmapprom.img in internal memory and load full 2013.10 CX in sd along its .unl made for FID 800
    This is just my problem, paramas. My 3490 has CNNANT 2013.20 gmapprom.img in internal memory, and I have loaded Full CXNA 2013.10.img and its .unl made for FID 800 in sd\Map, and it not appears in maps index. In other wise, I have CNEUNTU 2013.20 in sd\Map, and Full CXEU 2012.40 NT and its .unl made for FID 800 in sd\Map too, and it appears in maps index, correctely identified. What is wrong? I don't understand. Can anyone help me?

  9. #58
    Important User

    Roger's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Browsing ...
    Posts
    1,172
    Rep Power
    1073

    Default

    @ clovis2

    Read with carefully post #1 and #2

    From post #2 .....:
    If you have CNA map in your Nuvi use SMALL map, it wont appear in map list ,but it will work just adding cities EPM to your existing CNA.

    For CXEU ,maybe not the Small... or indicates exactly which map is downloaded

    Bye,bye

  10. #59
    VIP Master
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Singapore
    Age
    65
    Posts
    15
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by cat2115 View Post
    I had to create 2013.20 map from mapsource. I cannot use pre-made unlock img that was download from [Only registered and activated users can see links. ]. I place CXNA 2013.10 in X:\Garmin\Map --> CXNA.img & CXNA.unl

    Now it's work..
    It worked for me as well.

    It did not work with the liveupdate CNNA 2013.20 in my US nuvi 2555 nor the downloaded CNNA 2013.20.img in my Singapore nuvi 2575.

    However, when I tried your method of creating the img file from Mapsource (I did a partial selection to save time for experimentation), CNXA 2013.10 appeared on MyMaps and 'Public Transport' now appears as an option.

    Thank you.

  11. #60
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    egypt
    Age
    30
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    No problems updating from Full CXNA 2012.30, using small CXNA 2013.10, but full CXNA 2013.10 will not work
    on Garmin nuvi 1300.

    No problems updating from Full CXNA 2012.30, using small CXNA 2013.10, but full CXNA 2013.10 will not work
    on Garmin nuvi 1300.

    I had to create 2013.20 map from mapsource. I cannot use pre-made unlock img that was download from City Navigator North America NT 2013.20. I place CXNA 2013.10 in X:\Garmin\Map --> CXNA.img & CXNA.unl

    It did not work with the liveupdate CNNA 2013.20 in my US nuvi 2555 nor the downloaded CNNA 2013.20.img in my Singapore nuvi 2575.

    However, when I tried your method of creating the img file from Mapsource (I did a partial selection to save time for experimentation)

    using small CXNA 2013.10, but full CXNA 2013.10 will not work
    on Garmin nuvi 1300.
    (I did a partial selection to save

    Read with carefully post #1 and #2

    From post #2 .....:on Garmin nuvi 1300.

    This is just my problem, paramas. My 3490 has CNNANT 2013.20 gmapprom.img in internal memory, and I have loaded Full CXNA 2013.10.img and its .unl made for FID

    800 in sd\Map, and it not appears in maps index. In other wise, I have CNEUNTU 2013.20 in sd\Map, and Full

    Full CXEU 2012.40 NT and its .unl made for FID 800 in sd\Map too, and it appears in maps index, correctely identified. What is wrong?

    What is wrong? I don't understand. Can anyone help me?
    Last edited by catymag; 18th September 2012 at 11:52. Reason: merged 11 consecutive posts

 

 
Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.