Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 71 to 80 of 116
  1. #71
    Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    boston
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    sd card

    [Only registered and activated users can see links. ]

    you sure because map info is shows 2013.40 and junction works fine its the 3d not working?


    gps

    [Only registered and activated users can see links. ]
    Last edited by valtopps; 11th June 2013 at 23:51.

  2.    Advertissements


  3. #72
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,391
    Rep Power
    1434

    Default

    @valtopps
    Your screenshots indicate that you have the 'Hide extensions for known files types' option checked in Windows Folder Options. In that case your file showing as gmap3d1.img in your SD card screenshot is in fact 'gmap3d1.img.img. Regardless of that, I don't think you are taking on board what has been clearly stated earlier by catymag, in that you said are using an earlier 3d file [2013.10] with the CN 2013.40 detail map. Don't mix versions, they will not work together.
    Last edited by Neil; 12th June 2013 at 01:28.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  4. #73
    Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    boston
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    yes im clearly confused about adding 3d on the sd card. what should I do delete the 1.img on the sd card? or delete the map and 3d in the gps catymag was telling me?
    like I said before the new map and the junction works great, just need to get the 3d part.

    ok heres what I did to make it work. I deleted the 3d1 in the sd card and installed the 3d1 in the gps and it works. but now the junction isn't working im I missing something?
    Last edited by valtopps; 13th June 2013 at 22:03.

  5. #74
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,391
    Rep Power
    1434

    Default

    @valtopps
    Your screenshots in post #310 are difficult to read but you appear to have two versions of the NA CN detail map: 2010.10 on the unit and 2013.40 on the SD, probably. So by switching the 3d map [which is for 2010.10 not 2013.40] from the sd to the unit and selecting the 2010.10 CN as the operative map, yes it will work because the versions match. However, now the JCV [which is for the 2013.40 CN] of course won't work with the 2010.10 CN selected. You must heed the rule for matching ancillary maps/files with the detail map you have selected to use. i.e. you must use the 2013.40 version 3d & 2013.40 version JCV only with the 2013.40 CN detail map. Make sure you don't have both those CNs checked as selected together also. Or follow Caty's good advice in Post #309 and backup then delete the old 2010.10 and its .unl/.gma files if they are present, that's what i would do anyway.

    PS: I've just realised that i answered another of your posts in the new NA 2014.10 map thread, about unlocking the 3d map. The same principles as above still apply of course. Just match the versions of unlocked CN, 3d and JCV and all will work for sure.
    Last edited by Neil; 14th June 2013 at 10:35. Reason: typo.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  6. #75
    Banned
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Toronto
    Age
    22
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Default

    Hello Everyone,

    it's my first post and I'm a complete noob at getting maps.In fact I don't have a garmin gps yet but I would like to preview some of the maps i can put on it before I buy one.I downloaded the TrakMaps Marine 9.0 and I tried to follow the tuts but I couldn't get my map to show on mapsource.I have a C:\MapSource where I have the mapsource.exe with a bunch of mapsourceXXX.dll files. I also copied the .gmap folder to C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps and ran the unlock mapsource exe in the gmap folder whe it finished the cmd turned blue and said doen press any key to continue. When I run mapsource and go to utilities/manage map products, I see the name of my map, its status as non-lockable and the location where it's installed, but it wont show in the software.Instead I just see the grey boxes that look like graph paper. What do I do?

    Thanks

    Thanks

  7. #76
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,584
    Rep Power
    5315

    Default

    Sometimes you need to have two maps installed before the map selector in Mapsource shows up.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  8. #77
    Banned
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Toronto
    Age
    22
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Default

    No, they still don't show up, but both of them show under utilities/manage map products in mapsource. What am I doing wrong? Is there a vid on youtube where I can get a visual tut of how to do it because it looks like i'm not getting a map in mapsource.

    Thanks

  9. #78
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,584
    Rep Power
    5315

    Default

    Mapsource /Menu/View/ is Basic map only ticked ?
    Check with this if gmap folder is in the right place
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Correct path
    (in XP - C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\GARMIN\Maps) or
    (in Vista, Windows 7 - C:\ProgramData\Garmin\Maps)
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  10. #79
    Banned
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Toronto
    Age
    22
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks catymag, I ticked the view basic map only thing,and now I can see the map, but now I see the map as a regular map however the map I'm viewing is a nautical map with lake depths etc(TrakMaps Marine v9.0.0),which I can't see, is there a way to view these details on the lakes on mapsource.

    Thanks

  11. #80
    Member + paramas's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Mars
    Age
    32
    Posts
    55
    Rep Power
    38

    Default

    Quote Originally Posted by mitko1994 View Post
    Thanks catymag, I ticked the view basic map only thing,and now I can see the map, but now I see the map as a regular map however the map I'm viewing is a nautical map with lake depths etc(TrakMaps Marine v9.0.0),which I can't see, is there a way to view these details on the lakes on mapsource.

    Thanks
    To see this map details use Basecamp or Homeport and zoom in

    MmtHy4U
    Last edited by paramas; 24th June 2013 at 02:43.

 

 
Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.