Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Rep Power

    Default Nuvi 58 lmt - arrival times seem wrong

    I purchased a Garmin Nuvi 58 LMT two weeks ago. When I went to use it on a long trip (roughly 755 kilometers) I noticed that the arrival time and length of trip was incorrect and I based this on my older Nuvi 360 and Nuvi 755 gps units and the fact I have driven this route a million times. My 55LMT indicates that this trip will take 90 minutes longer. I have called Garmin over the last two weeks and they have tried to figure it out and in the end suggested a replacement. I got the replacement tonight and the same thing. Here are some things that I have noticed or am doing. Just a note that the settings in my older two Garmin units are the same as my newer 58LMT.

    1. Have done all the updates as required
    2. Checked the time (automatic)
    3. Locale is correct (Canada)
    4. Have the correct navigation settings chosen
    5. Compare to google maps and my older 360 and 755 match up perfect to google maps
    6. The turn by turn instructions on the 58LMT are identical compared to the Nuvi 755 and 360 except for two street which account for two kilometers and I assume that does not add up to an extra one hour+
    7. Accuracy is within 9 - 12 meters and simulation mode is off

    I do not understand why my newer unit that I would assume is more accurate than my older ones would give me an incorrect reading

    One Garmin tech told me I have to use the unit and then it will figure out how I drive and start making adjustments based on that. That does not seem to make too much sense as I would assume the maps have accounted for minimum speed limits etc and would adjust if you exceeded those or went below those speeds

    Any thoughts would be great as I do not believe I could have two defective units so I have to assume there is something I may be doing wrong

  2.    Advertissements

  3. #2
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    light side
    Rep Power


    It seems to be a firmware bug, what fw are you running?
    You have to navigate to get to the good.

    [Only registered and activated users can see links. ] Password for my files: gpspower.net
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.
    Galaxy S5 Kitkat 4.4.2 / Nuvi1200->1250 / Nuvi3790T->34xx / Nuvi 2200 / Nuvi 66 / Oregon 600



Tags for this Thread


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.