Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Ohio
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    help NEED HELP: nuvi 2455LMT can not connect to PC, after being formated

    Hi All,
    I did something really silly and now my 2455 can not connect to either Windows or MAC PCs

    So this is what I did: after update the map, my unit always has to restart to reload the map and I was trying to clean the microSD to reinstall map. But I indeed format the garmin internal memory and all the files on the device are lost.
    I was trying to connect the device to Windows 7 machine but the PC does not recognize it as USB drive, so I can not restore the device with my backup (my backup was indeed in MAC, but this is another story).
    So now the unit starts but there is no map or what ever files needed to connect to PC.
    1) I change the setting in MTP to make it "mass storage" but there is no luck of being recognized.
    2) I tried to start the unit in preboot mode by holding power+upper left corner. The windows PC can recognize the GPS for very short time and even I keep pressing the left upper corner it will disappear from the device list in the device management of the Windows PC.

    So now I need your help to get the unit to connect to the PC (or indeed recognized by the PC). Any help or comment will be appreciated greatly.

    Thanks
    Last edited by dapangdu; 6th January 2016 at 19:50.

  2.    Advertissements


  3. #2
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,636
    Rep Power
    5325

    Default

    You need kunix's cure, it's sticky in firmware section.

    sent with my phone
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Ohio
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Thank caty. I indeed followed the cure and followed your preboot post. But there are two things during the process.

    In the updater.exe window, after my unit showing up in the "USB device", it will only stay for like just 10 seconds. During this time, if I press OK to let it flash, it always saying there is no device connected, even I see it recognized. I think there was two times after changing ports and cable, the flashing starts, soon the USB was not recognized quickly and the flashing will stop.

    Do you know what was the cause of this? Thanks.


    Quote Originally Posted by catymag View Post
    You need kunix's cure, it's sticky in firmware section.

    sent with my phone

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Ohio
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    In the updater.exe window, the error message was indeed "Your garmin device was not responding"


    Quote Originally Posted by dapangdu View Post
    Thank caty. I indeed followed the cure and followed your preboot post. But there are two things during the process.

    In the updater.exe window, after my unit showing up in the "USB device", it will only stay for like just 10 seconds. During this time, if I press OK to let it flash, it always saying there is no device connected, even I see it recognized. I think there was two times after changing ports and cable, the flashing starts, soon the USB was not recognized quickly and the flashing will stop.

    Do you know what was the cause of this? Thanks.

  6. #5
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,636
    Rep Power
    5325

    Default

    Bad cable? USB hub? Windows 10?
    What error do you get from Updater?

    sent with my phone
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Ohio
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    It says "Your gamin device was not responding", Please ensure the following and try again

    1 Garmin device's interface is set to Garmin or Host mode,
    2 cable connect
    3 Garmin device is turned on
    Quote Originally Posted by catymag View Post
    Bad cable? USB hub? Windows 10?
    What error do you get from Updater?

    sent with my phone

  8. #7
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,636
    Rep Power
    5325

    Default

    Try with another USB cable.
    Have you selected USB option in updater?.



    sent with my phone
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Ohio
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    I did use the USB option. I could see there is my device showing up there and then it will disappear soon after. II tried 3 different cables already. Maybe I need another cable

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    Try with another USB cable.
    Have you selected USB option in updater?.



    sent with my phone

  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Ohio
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Okay, with another cable. Now it flashed and my Windows PC starts to recognize it!! But the Garmin express in this windows PC does not find this device. Can I unplug it now and connect it to the MAC PC to use Garmin express? Or I still have to reformat it? Thanks.

  11. #10
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,636
    Rep Power
    5325

    Default

    After cure pc sees it, create a Garmin directory in it, restart nuvi plug it again USB and see if the garmindevice.xml has been created in it.
    Reflash nuvi with original firmware, then use Express

    sent with my phone
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.