Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Member Rus_Fan's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Russia
    Age
    37
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Tool Patched Nuvi 57 sd maps problem

    I need help!
    My Nuvi 57 continuously restarts after the firmware and insert a memory card with maps.
    No memory card is loaded properly.

    Help me to understand.

  2.    Advertissements


  3. #2
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,563
    Rep Power
    5310

    Default

    Does it start properly without sd card?
    Give more details about maps you have in sd.
    Where did you place your map files? Path?
    Has the sd been formatted Fat32 ?
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  4. #3
    Member Rus_Fan's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Russia
    Age
    37
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    Does it start properly without sd card?
    The device boots normally.
    Once the memory card is inserted writes that restarts and so all the time.

  5. #4
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,563
    Rep Power
    5310

    Default

    Read my edit in earlier post please
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  6. #5
    Member Rus_Fan's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Russia
    Age
    37
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    Does it start properly without sd card?
    Give more details about maps you have in sd.
    Where did you place your map files? Path?
    Has the sd been formatted Fat32 ?
    Sorry.
    I install Europe 2016.20 NT.
    Cards are formatted in Fat32
    Maps are in the folder Garmin gmapsupp

    not work in "MAP" folder...
    Last edited by Rus_Fan; 21st December 2015 at 15:40.

  7. #6
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,563
    Rep Power
    5310

    Default

    It should work in SD/Map/anyname.img if the .img is unlocked with gimgunlock+mapsigpatch.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Check with Gmaptool if the map is not corrupted or incomplete.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Drag the .img in Gmaptool and hit "Details" tab for the log.

    Map not MAP
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  8. #7
    Master dirtbikermp3's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Fichtelmountains.de
    Posts
    100
    Rep Power
    59

    Default

    I had a similar effect.
    Seems that is a feature when you adjust a higher version number because it looks like the FW version is written in serveral places in the FW.

    I adjust at epix from 3.10 to 3.13. After updating the device shows only 3.10 in system menue but in GarminDevice.XML shows 3.13.

    It seems the device now thinks after restart the gupdate.gcd is newer (3.10 vs. 3.13) and instead of deleting it wants to do update + restart endless again.

    After success i deletet the gupdate.gcd manually and is was ok.

    Is there any gupdate.gcd on your device?
    Last edited by dirtbikermp3; 21st December 2015 at 16:07.
    GPS-Devices: serveral Garmin, Samsung Galaxy, Audi MMI

  9. #8
    Member Rus_Fan's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Russia
    Age
    37
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    It should work in SD/Map/anyname.img if the .img is unlocked with gimgunlock+mapsigpatch.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Check with Gmaptool if the map is not corrupted or incomplete.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Drag the .img in Gmaptool and hit "Details" tab for the log.

    Map not MAP
    I did everything. Problem still exists.
    With an empty SD navigator works.
    SD set is different.
    Once you install the mapping device starts to restart after entering the main menu.

  10. #9
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,563
    Rep Power
    5310

    Default

    The problem comes from what you have in the sd, not from firmware: your .img.
    Upload Gmaptool log of the img.

    sent with my phone
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  11. #10
    Member Rus_Fan's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Russia
    Age
    37
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    The problem comes from what you have in the sd, not from firmware: your .img.
    Upload Gmaptool log of the img.

    sent with my phone
    What is strange, maps in the internal memory are working properly.
    Places Finland 2016.20

    Spoiler: GmapTool

    Code:
    Please Login or Register to see the links

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.