Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Member
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Cameron Park, California
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default Updating a Garmin Quest 2 - Seems possible based on another thread updating a Garmin 2720?

    Hello All,

    I was just about to give up searching for a solution for updating the maps on my Garmin Quest 2 that I use on my motorcycle when I found this posting showing how to update the maps on a Garmin 2720. Although the 2720 is not a Garmin Quest 2 it has a similar challenge, that is there is no SD card where maps are stored, everything is stored in memory. Seems based on the threads below I should be able to use the same command line approach to updating the maps?

    [Only registered and activated users can see links. ]


    I would like to get some validation as to my approach and how to communicate with the Quest 2 to find out how much storage capacity it has and as I suspect how to trim down a gmapprom.img file by removing maps I wont need?

    Thanks in advance for any help!

  2.    Advertissements


  3. #2
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,616
    Rep Power
    5322

    Default

    Hi
    I'm guessing that your device does not support the newer NT type map products That means you are stuck to old 2009 Garmin non-NT map or you can go for free OSM maps that are compatible with your device and updated.
    I think you can use Mapsource to load the map to your Quest 2, selecting the right size of the gmapsupp.img your Quest can support .
    For example these:
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  4. #3
    Member
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Cameron Park, California
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default Thank you for replying so quickly!

    Hello catymag,

    My device can use the NT type map products, the original Quest cannot. Here was a confirmation response I received from GPS City tech support.

    Dear Sir:

    Thank you for your interest in GPSCity.

    The Garmin Quest 2 is a discontinued device and has very limited memory.

    Smaller regions of the City Navigator maps can be installed using the Garmin City Navigator North America NT DVD.

    We would highly recommended upgrading to a new GPS.

    Tom S., Customer Service
    GPS City, The Original Online GPS Store



    I have a gmapprom.img file that I don't know how to take smaller sections from and upload to the Quest 2? Also, I have installed Mapsource and have City Navigator North America NT 2016.1 Mapsource can communicate with the Quest 2 and I transferred waypoints and tracks that are in the Quest 2 memory.

    I was able to unlock the mapset using Unlock_Mapset_2 but now if I go to the map and select a section of the map I receive an error telling me to reinstall the mapsource again and that it could not open an index file CNNANT_2016_10.mdx - I checked and this file is not present?

  5. #4
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,616
    Rep Power
    5322

    Default

    I found this thread, similar to the one you have read.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Probably your City Navigator install isn't good.
    Download this one: [Only registered and activated users can see links. ]
    Unlock with [Only registered and activated users can see links. ]
    and follow the above linked thread to send the map to your Quest.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  6. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Cameron Park, California
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    catymag,

    I will follow your directions and report progress!

  7. #6
    Member
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Cameron Park, California
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    catymag,

    what are the SID files and why are they important?

  8. #7
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,400
    Rep Power
    1434

    Default

    You unit doesn't use SID files.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  9. #8
    Member
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Cameron Park, California
    Posts
    13
    Rep Power
    0

    Default

    UnlockMapSource_v5.0 get's deleted as a Trojan .. I there an alternative?

  10. #9
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,400
    Rep Power
    1434

    Default

    False positive. Replace it or at least disable your current AV while you use UnLock MapSource Directory.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  11. #10
    Vip Master
    Smulan's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Who knows?
    Posts
    159
    Rep Power
    117

    Default

    It is not a trojan as Caty says in the thread, but you can also use this unlocker [Only registered and activated users can see links. ] to unlock the installed map in your computer.
    Then the (small) block can be selected and generated from Mapsource and transferred to your gps.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.