Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24
  1. #11
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    849

    Default

    Normal rgn tool must work with no problem on this device if all is created properly.

    Upd

    Try with this from PouchX

    Spoiler: 2x5W to 465
    This post requires you to click the "LIKE this post" button and hit F5 to read this content.
    Last edited by lolypop000; 24th April 2015 at 16:08.

  2.    Advertissements


  3. #12
    Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    london
    Age
    40
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Neil View Post
    That will sometimes happen. Just keep trying and usually the flash will be accepted within a few goes. BTW, don't send the error report to Garmin obviously .
    Several futile attempts, Neil.
    Tried atleast 15-20 times with the original RGN Tool, then the patched 0.84 tool (Suggested by Giomen) then with patched 0.87 tool. None worked.

    Is it the problem with the timing of removing the finger from the top left hand corner?
    The way i did:
    1. Connect USB lead
    2. As soon as the USB device details appear press ok
    3. Press ok for "Do you want to replace your current software version with an older software version?"
    4. "Loading Loader" message appears on the unit
    5. "Loader" appears on the unit
    6. Release the finger quickly
    7. After few seconds the same error message appears - "There is a problem with this GARMIN application."

  4. #13
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,587
    Rep Power
    5316

    Default

    Do you have .rgn in the same folder than Updater.exe?
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  5. #14
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,391
    Rep Power
    1434

    Default

    @imgr
    I think maybe you've made something wrong. I used the file shown in post #6 to flash an old 255 and as i reported in post #10, succeeded on 2nd attempt. Did you also try with the older firmware in PouchX file posted by Loly above? It doesn't include the logo.bin, or you can try with the 4.60 fw without the logo initially and then flash the logo later if successful.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  6. #15
    Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    london
    Age
    40
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    Do you have .rgn in the same folder than Updater.exe?
    Yes Catymag, I have both the rgn file and the updater in the same folder.

  7. #16
    Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    london
    Age
    40
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Neil View Post
    @imgr
    I think maybe you've made something wrong. I used the file shown in post #6 to flash an old 255 and as i reported in post #10, succeeded on 2nd attempt. Did you also try with the older firmware in PouchX file posted by Loly above? It doesn't include the logo.bin, or you can try with the 4.60 fw without the logo initially and then flash the logo later if successful.
    HI Neil,
    I havent tried the PouchX file because it had a name like 082701000321.rgn but i was all along using the file 082701000420.rgn. So was not sure if this file can be used for my 205w unit.

    Prob i will try without the logo and try flashing. Will report back what happens.

  8. #17
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,391
    Rep Power
    1434

    Default

    The PouchX file 082701000321.rgn is the same combination of firmware as 082701000420.rgn [2x5W boot.bin and 465 fw_all.bin, w/o the logo of course] but contains earlier versions of firmware modified by PouchX. It's known to work, it's very safe and it's a little smaller than the later firmware version combo which may help with the loading.

    You would still need to flash the 465 logo to enable TTS i think, unless your 205W has previously been flashed with the senior 2x5W logo to enable TTS. That can be done later anyway if needed, so baby steps ... try either of the files without the logo.bin initially.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  9. #18
    Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    london
    Age
    40
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Neil View Post
    The PouchX file 082701000321.rgn is the same combination of firmware as 082701000420.rgn [2x5W boot.bin and 465 fw_all.bin, w/o the logo of course] but contains earlier versions of firmware modified by PouchX. It's known to work, it's very safe and it's a little smaller than the later firmware version combo which may help with the loading.

    You would still need to flash the 465 logo to enable TTS i think, unless your 205W has previously been flashed with the senior 2x5W logo to enable TTS. That can be done later anyway if needed, so baby steps ... try either of the files without the logo.bin initially.
    Finally it worked!!!!!PouchX file worked. It upgraded the software and the Updater said upgrade succeeded. I am yet to take it on a ride after the upgrade to see the lane assist. Is their anywhere in the hidden menus to see the firmware has been flashed?

    I also did the TTS upgrade using the post you mentioned - [Only registered and activated users can see links. ]
    Just did a simulated drive in the GPS unit. Didn't announce the street names. Does TTS not work in sumlation mode or any setting needs to be enabled somewhere?

  10. #19
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,391
    Rep Power
    1434

    Default

    The unit should now show 'nuvi 465' in small white print instead of 'nuvi 205W' at the base of the boot screen. You can check the fw version a few ways: From main screen - Tools>Settings>System>About. From main screen - Hold battery symbol for ~5-6 seconds to enter hidden menu>Next>Start Test>More then look at top of page, 3rd line will show the version after 'System B0827-00'. Finally, connect to PC and look at the GarminDevice.xml in a web browser [found in the unit's Garmin folder]. The fw version also shows in there, this is from the conversion i did the other day to v4.20 on the old 1GB nuvi255 AU version:
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    You need to load a TTS voice. The logo you've added is for senior 2x5W which will enable the street name announcement but that function requires specific voice files. Connect to WebUpdater and they should now be offered. Don't upgrade the firmware with that method or it will flash on boot back to 2x5W. After you connect to PC, but before starting WU, using NotePad edit the xml file by changing the 3 numbers following <SoftwareVersion> to 760. i.e. so it has this: <SoftwareVersion>760</SoftwareVersion>. That will allow you to go to Voice etc files without WU wanting to update the fw.

    No need to change the xml file back after you've updated, the unit will re-write it correctly on reboot anyway.

    BTW, never flash the full 465 firmware to your unit. That will change the hwid from 0827 to 0943 and increase the chance of it being permanently bricked immensely.
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  11. #20
    Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    london
    Age
    40
    Posts
    11
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Neil View Post
    The unit should now show 'nuvi 465' in small white print instead of 'nuvi 205W' at the base of the boot screen.
    Ahhh no ... Looks like it has not updated. Still says 205w everywhere.

    So i re-did the update again. I saw something interesting. It said "Loading Loader" > Loader > Software Loading and the unit restarted. It said Nuvi 465 at the bottom and then PouchX. I was happy momentarily. Then again it said "Loading Loader" > Loader > Software Loading and unit restarted and back to 205w. So I end up with 205w again. Looks like my unit has some restriction or locked firmware which cannot be updated.

 

 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.