Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Japan
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default GPSmap 62s, Japanese map, POI don't appear

    Hi everyone,

    I have a GPSmap 62s, added a Japanese.gtt and proper font, so that I can change the menu language to Japanese. THis works.

    But the Japan maps I am using contains POIs in Japanese (with Kanjis), and they are not displayed in any way.

    Is this a known restriction, or did I mess something up?

    Thanks

    Norb

  2.    Advertissements


  3. #2
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,658
    Rep Power
    5332

    Default

    We have more than one Japanese map posted on forum.
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  4. #3
    Navigation software expert

    Giomen's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Suomi-Russia
    Age
    49
    Posts
    2,579
    Rep Power
    589

    Default

    Quote Originally Posted by norbusan View Post
    Hi everyone,

    But the Japan maps I am using contains POIs in Japanese (with Kanjis), and they are not displayed in any way.
    Are these POIs searchable? If yes - try to change font sizes in map setting...

    P.S. So do you have file with Japan font for map -

    006-D0952-02.bin DFPHSGothic-W3 Font,binarydata,Japanese

    But I do not see this file support in SW and it may be reason for your issue...
    Last edited by Giomen; 4th February 2015 at 01:57.
    Love your wife? Buy yourself a GPS for answering to her favorite question: "Dear, where are you?".

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Japan
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hi Giomen,

    thanks for your answer

    Quote Originally Posted by Giomen View Post
    Are these POIs searchable?y
    At least they are listed when going to Find -> POI
    But the list does not show the *name*, only the distance...


    Quote Originally Posted by Giomen View Post
    If yes - try to change font sizes in map setting...
    Unfortunately didn't help. I can select POI on the map, the details are shown (location, height etc), but no Japanese character appears.


    Quote Originally Posted by Giomen View Post
    P.S. So do you have file with Japan font for map -
    006-D0952-02.bin DFPHSGothic-W3 Font,binarydata,Japanese
    Yes, besides the naming is a bit different ... 006-D0952-05.bin and -06.bin
    I created them from a Japanese font.

    The fonts works, as I can switch the menu to Japanese and then all the *interface* is in Japanese, but the Waypoints are not shown. Is there a different font used for the menu and the waypoints? And if yes, which one? Is it the -02?

    I think the first part (006-D0952) is about the unit, the second part (-05, -06) are the fonts for Japanese.

    I have never seen -02, what is it for?

    Thanks

    Norbert

  6. #5
    Navigation software expert

    Giomen's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Suomi-Russia
    Age
    49
    Posts
    2,579
    Rep Power
    589

    Default

    Quote Originally Posted by norbusan View Post
    I think the first part (006-D0952) is about the unit, the second part (-05, -06) are the fonts for Japanese.
    Probably Garmin use special font for map.

    Download this file and put it in ExtData folder but I do not see support for it in SW:

    [Only registered and activated users can see links. ]
    Love your wife? Buy yourself a GPS for answering to her favorite question: "Dear, where are you?".

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Japan
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks, I tried it without success. I have now taken a look into the gmapsupp.map file and I think the reason is actually in the firmware, but not the font but the character encoding. My guess is that the units that are sold in Europe are UTF8 based, while the Units that support Japanese are ShiftJIS based. Now, if my unit tries to read the ShiftJIS encoded name of a waypoint, it decodes only rubbish, and thus nothing is displayed.

    Just a wild guess ... also because I know there are maps on sale (but I don't have them) that supposedly work on both Japanese and non-Japanese units.

    Anyway, thanks for your patience and help!

    Norbert

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.