Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33
  1. #1
    Member +
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Argentino
    Posts
    45
    Rep Power
    0

    Triangle Garm. Problem with NUVI 205 w [Please HELP]

    When i select a image to display at power on in my nuvi 205w, (a default garmin image), donīt appear nothing!


    2 imagen to see:

    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]

  2.    Advertissements


  3. #2
    Navigation software expert

    Giomen's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Suomi-Russia
    Age
    49
    Posts
    2,579
    Rep Power
    589

    Default

    Look likes wrong picture size. It is very wide and main beauty picture is out of screen (out of the right side of screen).
    Do you modify a standard Garmin image? The optimal size for W model is 480x272 with optional black area (about 10 percents of image) at the bottom of image.
    Love your wife? Buy yourself a GPS for answering to her favorite question: "Dear, where are you?".

  4. #3
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,400
    Rep Power
    1434

    Default

    @franco663
    What you have done should have worked (Tools>Picture Viewer>Press required image to select it>Info>check 'Display at power on'). Maybe there is some internal problem causing it not to work, presuming you had a Garmin logo displaying properly initially of course. If you badly want that pic on start up, below is a clean copy in the attached zip. Replace your 'Image 2.jpg' files in the unit's JPEG folder with that file and try again. If that one doesn't work and you want the pic on startup, you can flash it as a logo 'start up image' If so, let me know and i can make it for you.
    Attached Files Attached Files
    'Thanking Posts' are banned. To thank someone, and/or to see hidden links and content, use the [Only registered and activated users can see links. ] button below left of the helpful post then refresh your browser [F5 key]. 'Thanking Posts' are banned.
    Please don't spam. Posts serving no purpose other than to thank or to ask about hidden links are trashed or deleted, it's GPSPower's policy. Please don't spam.
    [Only registered and activated users can see links. ] should make their first post as a new Intro Thread in [Only registered and activated users can see links. ].

  5. #4
    Member +
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Argentino
    Posts
    45
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks I will check again!

  6. #5
    Member + tli's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    whereever...
    Posts
    83
    Rep Power
    46

    Default

    @franco663, did you ever resolve this issue?

    I'm also experiencing this same problem on a 200W. The picture 'display at power on' used to work fine. Now, it doesn't matter which picture is selected, no picture is displayed on power on. The only change made recently was updating to the latest Software Version at 7.60 now. Did this system update borked the pic feature?

  7. #6
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    849

    Default

    Flash picture with logo
    If you wish, you can [Only registered and activated users can see links. ]

  8. #7
    Member + tli's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    whereever...
    Posts
    83
    Rep Power
    46

    Default

    Quote Originally Posted by lolypop000 View Post
    Flash picture with logo
    Thanks for the suggestion but it's not that critical--at least for now...

    Couple of odd observations now:

    1. There is no logo displayed at all on start-up like it used to.

    2. There is a blank screen now when it's in the USB mode connected to the PC. It used to display a small image in the center at the bottom of the screen to indicate that it's connected to the PC.

  9. #8
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,612
    Rep Power
    5321

    Default

    you can solve it easily:
    [Only registered and activated users can see links. ]
    instructions in post n12
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  10. #9
    Navigation software expert

    lolypop000's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    2,925
    Rep Power
    849

    Default

    This is reason why i tell you to flash logo, becouse something is wrong with logo.bin.

    Go to hidden menu over battery icon and go in inventory page and you will see fail beside logo

    Post number that you have writen beside splash, if you don't know how to create logo for flash, i can do it for you

    p.s.
    What hwid ( bootblk ) do you have?
    If you wish, you can [Only registered and activated users can see links. ]

  11. #10
    Member + tli's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    whereever...
    Posts
    83
    Rep Power
    46

    Default

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    you can solve it easily:
    [Only registered and activated users can see links. ]
    instructions in post n12
    Thanks for the solution. It may be easy for you all but it seems rather intimidating for someone that hasn't done this before nor familiar with the tools and utilities required. I'll have to read up on all this and learn... will be taking this real slow as it seems any screw up could easily brick the unit. Thanks again.

 

 
Page 1 of 4 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.