Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    19
    Rep Power
    0

    Default Problem with waypoints disappearing when using Bluechart G2

    Hi - I have an Oregon 450 and whenever I use the Bluechart G2 map (California/unlocked) I experience a problem with my waypoints not consistently being shown on the map. For example, when I first go to the map, sometimes waypoints in the displayed area will be shown and sometimes they won't. This doesn't seem to have anything to do with any of the settings but appears to be a glitch because if I exit the map and then go back into the map without changing anything, sometimes waypoints that were visible moments before are gone or vice versa. Even if the waypoints do appear on the displayed portion of the map, if I zoom in or out (it doesn't matter which), more often than not the waypoints will disappear. The same applies if I try to pan/scroll to any other area of the map, and waypoints in an area that I pan to, more often than not, will not appear and if I go back to my original area, waypoints that were displayed there moments before are no longer displayed.

    All of my waypoints do appear in the waypoint manager, and I can navigate to them and view each one individually on the map by going through the waypoint manager, but I can't get them all to reliably appear at the same time (or stay visible) on the map.

    Finally, this appears to only be a problem when I'm using the Bluechart G2 map. If I disable that and enable any of my other maps, I don't have this problem and all waypoints are displayed consistently and correctly.

    Any thoughts on what might causing these problems? Corrupt map perhaps?

  2.    Advertissements


  3. #2
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,565
    Rep Power
    5311

    Default

    Try the new chart
    [Only registered and activated users can see links. ]
    and unlock with
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Be sure to have the latest firmware on your device and try also an hard reset
    Back up personal data, turn off the Oregon, press and hold the upper left corner of the screen and power the unit on. You will be asked if you want to reset user data. Answer "Yes"
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  4. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    19
    Rep Power
    0

    Default

    I had actually tried the new vision chart first and while I didn't have the waypoints issue, I did have a completely different problem with the satellite imagery not displaying properly. According to the Garmin Oregon product page, only the G2 charts are compatible with the Oregon, not the G2 Vision charts, so I just assumed that was why I was having problems with the satellite imagery and that's why I switched to the plan G2 chart (I would have preferred to have just disabled the sat imagery on the G2 Vision chart, but sadly that's not an option either in the chart or for the Oregon as far as I know).

    I haven't tried doing a hard reset yet but will. Thanks.

    Quote Originally Posted by catymag View Post
    Try the new chart
    [Only registered and activated users can see links. ]
    and unlock with
    [Only registered and activated users can see links. ]
    Be sure to have the latest firmware on your device and try also an hard reset
    Back up personal data, turn off the Oregon, press and hold the upper left corner of the screen and power the unit on. You will be asked if you want to reset user data. Answer "Yes"

  5. #4
    Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    19
    Rep Power
    0

    Default

    Tried hard reset and still the same problem. Also just tried the G2 Vision map again and I was mistaken - waypoints don't display properly using that map either. They do display properly, however, using both the City Navigator and the 24k Topo maps, so it seems to be a Bluechart issue. Any other thoughts/suggestions?

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.