Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,387
    Rep Power
    1434

    Default

    Quote Originally Posted by Giomen View Post
    +100 is only about target accuracy of dasilvarsa post
    Yeah, i know but chose to misunderstand it so i could slip in the jibe about shooting down satellites .
    I am smoker, and if idle time more then 5-6 minutes I pull out next cigarette. That is why I don't love the 1ххх series model especially today. I have a Nuvi models which is more useful for my health. :Animated59:
    Dasilvarsa & i live in 'third world' ex-british colonies and, unlike our rich european cousins, can no longer afford to smoke or buy expensive electronics, so have found another way to drive ourselves to an earlier grave and torture ourselves constantly by owning low-end garmin products. You would say, be cheaper to wear a hair-shirt and sleep on a bed of nails, but i say not as much misery.

    Seriously though, Giomen, i reckon time to first fix of 8 to 13 minutes is not too shabby in less than ideal conditions and Eph. 8-10 sats. with 6-10m accuracy is also acceptable in 'real world environment' of built-up/city areas. What say you, dasilvarsa? I bet you can add to the defense of our beloved, highly modded and pimped-up 1300s.

  2.    Advertissements


  3. #12
    GPSPower Helper

    dasilvarsa's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Global
    Posts
    1,160
    Rep Power
    351

    Default

    Mine only takes long after firmware upgrade. (20 Minutes)
    After hard reset about 2 minutes max.
    Normally (no hard reset or anything) as long as it takes to drive down to the street.

  4. #13
    Garmin/GPS Systems GMod.

    Neil's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Oz.
    Posts
    7,387
    Rep Power
    1434

    Default

    Mines often 'ready to navigate' before i've got into gear. But i must have been wrong about the hard reset..must be only firmware change and clear non-vol that cause the unit to re-aquire the complete satellite almanac.

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.