Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    England
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default Missing postcodes for Wales UK

    Hi all,
    I could do with a little help. Iíve got a Nuvi 310 but the postcodes for Wales UK have always been missing. Even when I load new maps the postcodes are still missing. So my question is; are the postcodes incorporated in the maps or is there a separate postcode file required like the TomToms?

    Cheers Waterman

  2.    Advertissements


  3. #2
    Navigation software expert

    tom1807's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    APAC
    Posts
    1,100
    Rep Power
    539

    Default

    No separate postcode file necessary. If you select a POI and check the properties in Wales, any postcode showing up?
    Like Burger King in Cardiff, shows Postcode CF3 6

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    England
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for the reply tom1807. Yes your correct, I've had a look at the POI & Cardiff area is listed, but for some reason if I enter the postcode CF3 6 in the address search the postcodes aren't reconised & Cardiff for the city is not listed, this is the same for Newtown Powys postcode SY16 2DW where I have started to do a lot of work, I have the maps for these areas just can't do a address search. This was a company Garmin so can these devices be locked to certain areas?

    Again thanks for helping.

  5. #4
    Navigation software expert

    tom1807's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    APAC
    Posts
    1,100
    Rep Power
    539

    Default

    Do you have the selection for Postcode? Which Firmware version is on it?
    According to [Only registered and activated users can see links. ], with FW 3.60 was this fixed:
    Code:
    Please Login or Register to see the links
    There is a slight chance that the Nuvi 310 doesn't support this anymore.
    In a German forum a user reported this Problem with CN Europe 2011.10 and Germany.
    So possible, with the latest maps the Nuvi doesn't support this anymore. Maybe you can check with Garmin

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    England
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Hi tom1807, thanks for the reply. I updated to SW version 5.20 in the last couple of days. I notice this problem last October with the City Navigator Europe NT 2008 UK & Ireland, this would have been on the old Firmware. I'll give Garmin a call but it looks like a new unit is required.

    Again thanks for your help.

    Cheers Waterman

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.