Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Age
    36
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Question Nokia 5800, Garmin: Acquiring Satellites for a long time!

    Hi,
    I have a Nokia 5800 XM. I am using the Garmin 50050 version of the navigation software.
    My phone used to acquire signal consistently within a minute or two after startup.
    Since a few weeks ago, this takes now a very long time. I get to the destination using a map faster.
    If I click on the little antenna button, I can see if it sees any satellites or not. Sometimes even if it does see 4-5 satellites with a constant signal, it still does not give me the coordinates but it displays the same message: "Acquiring satellites".
    Anybody else had this problem?
    I tried to reinstall the Garmin software but the same problem persists (wiped out the Garmin directory entirely and reinstalled).
    Thanks,
    Nick

  2.    Advertissements


  3. #2
    ☼ADMIN☼
    catymag's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    light side
    Posts
    23,612
    Rep Power
    5321

    Default

    gotta wait maybe 10 min or more depending on your position & surrounding condition. try driving in the open. also, try to use AGPS so that it get the signal faster thru phone network
    Menu -> Apps. -> Location -> Positioning -> Positioning methods.
    but ,warning, you'll be charged for data
    [Only registered and activated users can see links. ]
    [Only registered and activated users can see links. ]

    [Only registered and activated users can see links. ]
    You have to navigate to get to the good.
    Nuvi1250/Nuvi 34xx/Nuvi 2200/Nuvi 66/Oregon 600/Galaxy S5 MM 6.0.1/TomTom GO/iGO Nextgen Avic,Basar,Isr.Gift/Navigon
    Please don't flood my pm box with questions you can post on forum!! You won't hear back from me.

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Age
    36
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Default

    Hi,
    The network usage is turned on.
    Now that you mentioned... I did something to the phone just before it started to have problems acquiring signal. That was... I erased all access points from my phone due to some internet disputes with my provider.
    I must have erased the one which was used for GPRS positioning as well.
    Do you know how how I can recover it?

 

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.